Action in Enkhuizen tijdelijk dicht vanwege vreemde lucht

Cees Beemster
Enkhuizen

Het filiaal van Action in de Westerstraat van Enkhuizen is noodgedwongen tijdelijk gesloten. In de winkel hangt namelijk sinds afgelopen dinsdag een vreemde, onverklaarbare lucht waarvan de winkelmedewerkers na enige tijd last krijgen. „We laten ons bouwbureau maandag verder onderzoek doen wat deze lucht precies is, waar de lucht vandaan komt en wat we moeten doen om dit op te lossen”, vertelt Yvette Moll van Action. „De winkel gaat pas weer open als dit is opgelost.”

„De brandweer is dinsdag langs geweest om de lucht te meten. Daaruit blijkt dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen”, zegt Moll. „We zijn dinsdag weer open gegaan, maar de lucht gaat niet weg. Als je hier langer dan een uur in zit, zoals ons personeel, dan voel je je niet lekker meer. Het ruikt naar een brandlucht, maar ook voor ons is het nog een raadsel wat dit precies is.”

Vandaar dat Action ook vrijdag dicht was en afgelopen zaterdag opnieuw al snel weer op slot ging. „Ambulancepersoneel heeft onze medewerkers gecontroleerd. Zij bleken in orde. Maar we willen als werkgever geen enkel risico lopen. Dat we tijdelijk dicht zijn is wel vervelend. Voor ons, maar ook voor onze klanten.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen