Man moet uit huisartsenwagen worden geknipt na ongeval

Man moet uit huisartsenwagen worden geknipt na ongeval. Foto: Michel van Bergen

Man moet uit huisartsenwagen worden geknipt na ongeval. Foto: Michel van Bergen

1 / 2
Marco Post
BEVERWIJK

De brandweer heeft zondagmiddag een deel van een huisartsenwagen moeten openknippen na een verkeersongeval in Beverwijk. Rond drie uur ging het mis op de rotonde van de Plesmanweg met de Wijk aan Duinerweg. Een personenwagen kwam in botsing met een bus van Connexxion. De personenwagen kwam hierbij op zijn kant terecht.

De twee inzittenden van de personenwagen konden het voertuig snel verlaten. Een arts van een toevallig in de buurt rijdende huisartsenwagen bood eerste hulp in afwachting op de ambulance. De man nam vervolgens plaats in de huisartsenwagen. De verwondingen bleken alleen van dusdanige aard dat hij voorzichtig uit het voertuig moest worden gehaald. Een deel van de huisartsenwagen moest vervolgens worden losgeknipt om het slachtoffer via de achterbak uit de huisartsenwagen te kunnen halen. Het slachtoffer is vervolgens met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De passagiers van de bus konden snel via een andere lijnbus hun weg vervolgen. De verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.