Winterwandeling Wieringerwerf

Ron Amesz

Winterwandeling op zondag 15 januari 2012, starttijden tussen 10.00 en 12.00 uur,. Verzamelen op parkeerplaats Wierholt, kruising Sluitgatweg, Oosterkwelweg 23 te Wieringerwerf.

Deze winterwandeling wordt georganiseerd door Ben Tops van Poldertours en Piet de Groot, Atletiekvereniging Wieringermeer en Jochem Rikse, Staatsbosbeheer. Zij zorgen voor een mooie, sfeervolle maar ook interessante route. Hierbij kunt u kiezen voor een tocht van ca. 7,5 of ca. 15 km. U doet tijdens de route het 'monumentale' dijkmagazijn van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan. Een gebouw waar tijdens de drooglegging van de Wieringermeer de dijkwachters verbleven als zij bij storm en noodweer dijkwacht moesten lopen. Op deze plek heeft Poldertours een rustplaats met muziek gecreëerd voor een drankje en een broodje worst. Tevens zal het Hoogheemraadschap u hier van alles over water en waterbeheersing kunnen vertellen.Onderweg komt u verschillende soorten boswachters (houten en levende) tegen. Zij stellen u diverse vragen omtrent het thema “Dijken en Water” in combinatie met Staatsbosbeheer. Zo doet u tijdens uw wandeling veel kennis op van de omgeving en de natuur. Bij start en finish wordt u verwelkomd door een paar enthousiaste muzikanten.

Bij aanmelding via de mail excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl ontvangt u een toegangsnummer, welke correspondeert met tegoedbonnen voor een kom snert met roggebrood en spek en een beker warme chocolademelk. Dit alles voor een prijs van € 7,50 p.p. Indien u zich op de dag zelf aanmeldt bedragen de kosten € 9,50 p.p.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.