Korfballers van KZ relatief simpel langs Fortuna

Delft

De korfballers van KZ/Hiltex kenden in Delft een relatief makkelijke middag. Fortuna werd met 20-24 verslagen. De Kogers namen na een valse start (5-2 achterstand) het heft stevig in handen. De zege kwam in de tweede helft (ruststand: 8-12) geen moment meer in gevaar.

Met Fortuna, waarvan in Koog aan de Zaan nog werd verloren, heeft KZ de op het oog gevaarlijkste horde genomen in de strijd om plaatsing voor de play-offs. De Kogers strijden met LDODK om de vierde positie en houden door de zege met nog vier competitieronden voor de boeg twee punten voorsprong. Beide ploegen hebben een vergelijkbaar programma: ze ontmoeten met PKC en TOP twee topploegen en daarnaast twee teams uit de onderste regionen. Voor KZ zijn dat DOS’46 en DVO.

Wim Bakker, die drie weken geleden Chris Kaper als trainer verving, juicht echter nog niet. ,,Zo kijk ik niet naar de wedstrijden. Fortuna was verzwakt, omdat met Marcel Segaar een belangrijke speler was geschorst. Ons spel wordt beter, maar het is - zeker aanvallend -nog niet zoals het moet zijn. Ik heb wel het gevoel dat we ons op een kantelpunt bevinden. We willen dat spelers wat vrijer spelen. Op dit moment merk je dat zij het wel proberen, maar dat de acties te vaak nog niet het gewenste succes hebben. Maar we hebben nog een aantal weken, waarin we stappen kunnen maken. Dat is nodig, want de ambitie is om met KZ de titel te pakken.’’

Tegen Fortuna ontbrak Rick Voorneveld. De voormalig international heeft last van een hamstringblessure, de verwachting is dat hij over enkele weken weer inzetbaar is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.