Afsluiten Mediamarkt Hoorn is 'paardenmiddel'

HOORN

'Een vervelende maatregel om een en ander veilig te stellen'. Zo omschrijft Bertil te Brake van het staalbedrijf Duivenvoorde en Te Brake het afsluiten van het bouwterrein van Mediamarkt en Leen Bakker in Hoorn.

Terwijl in Alkmaar donderdag een zitting van de bestuursrechter plaatshad over een bouwstop in dit gebied, liet de directie van de staalbouwer hekken om het terrein plaatsen. Besloten was om retentierecht uit te oefenen, wat wil zeggen dat het staalbedrijf uit Renswoude de boel afgrendelde, tot er voor de geleverde goederen en diensten was betaald.

Of projectontwikkelaar Berkenrode International nog helemaal niet heeft betaald wil Te Brake niet zeggen. ,,Dat vind ik niet netjes. Maar we hebben maar één recht en daarvan hebben we gebruik gemaakt. Het is een paardenmiddel.''

De directe aanleiding om het gebied af te sluiten waren, zo bevestigt Te Brake, de uitspraken van Berkenrode-directeur Marcel Godschalk in het Noordhollands Dagblad. Hij stelde vastbesloten te zijn de handen van de bouwplaats af te trekken, wanneer de bestuursrechter tot een bouwstop besluit.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen