Weer Hendrik Mol-docent naar huis

schagen

Voor de tweede keer binnen drie weken is een leerkracht van de VSO Hendrik Mol-school uit Schagen naar huis gestuurd. Op 1 november is Hedda Boerlijst geschorst, en afgelopen woensdag is Ellen Westra (60) uit Castricum weggestuurd.

Dit gebeurde na een verhit onderhoud met interim-directeur Karina Schuitemaker en diens per 1 november aangestelde adjunct-directeur Nico Rosenbaum. Directeur Ron Bruijn van Surplus (het schoolbestuur) zegt dat de laatste twee goed hebben gehandeld.

Westra is sinds 3,5 jaar werkzaam als docent Nederlands op Hendrik Mol, waar ze zelfs fungeert als schoolvertrouwenspersoon. Ze vertelt: ,,Ik ben nog nooit zo vernederd als dinsdag en woensdag door Schuitemaker en Rosenbaum. Ik werd dinsdagmiddag door ze op het matje geroepen, tussen twee lessen door. Toen vertelden zij dat ze zich ernstige zorgen over mij maakten. Het kwam er op neer dat ik naar een dokter moest. Flauwekul, want ik voel me prima, fungeer normaal. Er is niets met mij aan de hand.'' Een dag later stuurde de interim-directie van de school voor voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met ‘communicatieve beperkingen' als autisme en slechthorendheid, haar met verlof. Westra verwijst naar ‘de groep van veertien'. ,,Met dertien collega's hebben we het schoolbestuur laten weten dat interim-directeur Schuitemaker absoluut niet capabel is. En dat steekt. Maar ik vind dat de kinderen niet de dupe mogen worden en doe gewoon mijn werk.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.