Toyota Aygo is schoner en goedkoper

© HSPublicity

Voordat volgend jaar de nieuwe Aygo ten tonele verschijnt, frist Toyota het huidige model nog eens op. De opvallendste uiterlijke verandering aan de Toyota Aygo is de nieuwe trapeziumvormige grille. Wie de Aygo in minimaal de Aspiration-uitvoering kiest, krijgt in die nieuw vormgegeven grille ook nog twee smalle strips met ledverlichting. Iedere Aygo is in elk geval uitgerust met een dashboard in een nieuwe donkergrijze kleur, een anders vormgegeven stuurwiel en een geüpgraded audiosysteem.

Toyota liet ook de techniek niet ongemoeid. Aanpassingen aan de wielophanging zorgen ervoor dat de Aygo strakker stuurt en stiller is. Het driecilindermotortje is voortaan nóg zuiniger met een verbruik van 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

De basisversie is de Access-uitvoering, gevolgd door de Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Wat de precieze uitrusting van de uitvoeringen is, heeft Toyota nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de twee Orange-uitvoeringen het opvallendst. Standaard zijn ze namelijk gespoten in metallic knaloranje – maar zwart of grijs is ook mogelijk – en zijn ze voorzien van een oranje ring rondom de toerenteller, die standaard is in uitvoering Dynamic Orange, oranje ventilatieopeningen, deurgrepen en spiegels. Nog een wijziging: de prijslijst start voortaan bij 7.990 in plaats van 8.290 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.