Hoorn: extra bescherming feestgangers

Op de Grote Oost was een politiebus overdwars geparkeerd om de feestende menigte te beschermen tegen lieden die er met voertuigen op in wilden rijden.

Op de Grote Oost was een politiebus overdwars geparkeerd om de feestende menigte te beschermen tegen lieden die er met voertuigen op in wilden rijden.© Foto HMC / Eric Molenaar

Van onze verslaggevers
Hoorn

In Hoorn zijn op de drukste momenten van de kermisweek - tijdens het vuurwerk vrijdagavond en op de Lappendag maandag, extra maatregelen doorgevoerd om de feestende menigten te beschermen.

Om te voorkomen dat mensen met voertuigen konden inrijden op de duizenden mensen die naar het vuurwerk kwamen kijken. waren vrijdagavond op de Hoge Vest en de Westerdijk vrachtwagens overdwars geparkeerd. Maandag was op het Grote Oost ook een blokkade gemaakt, met grote plantenbakken en een politiebus dwars op de straat.

Het traditionele feest waarmee de Hoornse kermis werd afgesloten werd mede dankzij het prima weer druk bezocht. Roode Steen, Kerkplein, Veemarkt en Dubbele Buurt waren afgeladen vol.

Tot nu toe verliep Lappendag 2017 zonder problemen, op wat schermutselingen, waaronder een aanhouding voor verstoring van de openbare orde en onwelwordingen na.

Marktkooplui en winkels, waarvan sommige vorige week al met ’lappenprijzen’ stuntten, hebben goede zaken gedaan. Ook kermisexploitanten toonden zich tevreden, al vielen de buien vooral vrijdag- en zaterdagavond precies op de verkeerde momenten.

Foto’s: Eric Molenaar

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen