Arrestant probeert via Markermeer te vluchten

volendam

Reddingsdiensten hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Volendam een dronken man uit het water gehaald die zwemmend via het Markermeer aan zijn arrestatie trachtte te ontkomen.

De man werd aanvankelijk aangehouden op een charterboot in de haven van Volendam, waar hij zich schuldig had gemaakt aan mishandeling en vernielingen. De politie hield de man aan, maar de arrestant die zich agressief gedroeg tijdens zijn aanhouding wist via een steiger te ontsnappen. Daar sprong hij het water in om vervolgens richting open water zijn vrijheid tegemoet te zwemmen.

Al snel was hij uit het zicht verdwenen en omdat gevreesd werd voor zijn leven werden alle hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer arriveerde met een voertuig en twee duikploegen, twee reddingsboten met volle bemanning werden ingeschakeld en een ambulance stond bovenaan de dijk paraat.

Na een langdurige zoektocht werd de man op enkele honderden meters van de haven aangetroffen. Hij werd aan boord gebracht en naar het ziekenhuis in Purmerend overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.

Na controle waarbij geen letsel werd geconstateerd is hij overgebracht naar het politiebureau. De man is vernieling en mishandeling ten laste gelegd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.