Helderse worst ten doop op theaterfeest

Scène uit een stuk van de Theatertroep.© Pr-foto

Petra Bies
Den Helder

Het festival Théâtre du Jardin, dat op Hemelvaartsdag wordt gehouden in stadscultuurtuin Hortus Overzee aan de Soembastraat, krijgt een eigen ’Huisduiner braadworst’, gemaakt door het Helderse slagersbedrijf Konijn.

,,Speciaal ontwikkeld voor het festival, met diverse specerijen’’, vertelt pr-vrouw Justine Beets van de hortus.

In de catering zijn meer streekproducten te vinden, een bewuste keuze. Stadsbrouwerij Helderse Jongens tapt er eigen bier en ook het Texelse gerstenat is verkrijgbaar. De Kampanje is present met een barbecue en viskar. Daarnaast zijn er op de diverse horecapunten soep, quiches en dergelijke verkrijgbaar.

Het theater- en muziekfestival start al om kwart voor vijf met een act op de stoep, om middernacht is de finale. Er kan vijfhonderd man publiek op het terrein van de voormalige Oranjerie.

Vorig jaar was het nagenoeg uitverkocht. Tot nu toe zijn er rond de tweehonderd kaarten verkocht, maar de organisatie rekent op een eindspurt. Zeker ook vanwege het voorspelde goede weer. Kaarten zijn vandaag en morgen nog verkrijgbaar voor 25 euro aan de kassa’s van schouwburg De Kampanje (ook online) en Hortus Overzee. Op Hemelvaartsdag zijn ze, indien nog voorradig, vanaf kwart voor vijf te koop bij de hortus.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.