Seat Ibiza Club: nieuwe instapper

© HSPublicity

De Club-uitvoering is een uitbreiding van het Ibiza-gamma, dat verder bestaat uit de uitvoeringen Reference, Style, Sport, FR en Cupra. Dat de Club de nieuwe basisuitvoering van het Ibiza-gamma vormt, blijkt overigens niet uit de standaarduitrusting. Die is namelijk zeer compleet.

Tot de basisuitrusting van de Ibiza Club behoren bijvoorbeeld zaken als airconditioning, een radio/cd-/mp3-speler met vier speakers, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare zijruiten vóór en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Op het gebied van veiligheid heeft Seat de Ibiza Club uitgerust met ABS, zes airbags en ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes in de achterbank.

Voor aandrijving van de Ibiza Club zorgt de bekende 1,2-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 44 kW. Met een verbruik van 5,4 l/100 km (ST 5,5) en de bijbehorende CO2-uitstoot van 125 g/km (ST: 128 gram CO2 per kilometer) verdient de Seat het milieulabel B. Zakelijk rijders ‘profiteren’ van gereduceerde bijtelling van 20 procent.

De Ibiza Club is leverbaar in vijf kleuren: Candywit, Phantomzwart metallic, Adablauw metallic, IJszilver metallic en Trackgrijs metallic. Prijzen beginnen bij 10.995 euro voor de driedeurs SC. De meerprijzen voor de vijfdeurs en de ST bedragen respectievelijk 400 en 1.400 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.