Handboek voor beheerders begraafplaatsen

© HSPublicity

Uitbreiding van service, verbetering van voorzieningen en transparanter inzicht in het kostenniveau: begraafplaatsen in Nederland worden in toenemende mate geconfronteerd met de vraag naar meer kwaliteit en informatie. Ter ondersteuning van bestuurders en beheerders van begraafplaatsen heeft de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) daarom het standaardwerk ‘Handboek Begraven en Begraafplaatsen, kwaliteitsrichtlijnen voor beheer en exploitatie van begraafplaatsen’ uitgegeven.

Het handboek behandelt alle aspecten die van belang zijn bij een professionele exploitatie van een begraafplaats, vanaf de eerste ontwikkeling, via aanleg en inrichting, tot beheer en behoud. Het boek omvat richtlijnen, tips, voorbeelden en cases over de dagelijkse praktijk van het beheer van de begraafplaats. Ook belangrijke wet- en regelgeving komt in het handboek uitgebreid aan de orde.

Het ‘Handboek Begraven en Begraafplaatsen’ is geschreven en samengesteld door LOB-consulent Jo Beltman. De uitgave van de LOB (ISBN 978-90-81631-32-7) wordt verspreid onder de leden en is voor niet-leden bij de LOB te koop voor 25 euro, exclusief verzendkosten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.