Glazen poort in Drommedaris Enkhuizen wordt een hekwerk met glas

Foto Peter van Aalst

Foto Peter van Aalst

Redacteur West-Friesland
Enkhuizen

ENKHUIZEN - De zo verguisde glazen poort aan de IJsselmeerkant van de Drommedaris in Enkhuizen wordt in werkelijkheid een hekwerk met glas ertegenaan en dus niet volledig doorzichtig. Aan de stadskant komen glazen harmonicapanelen.

,,Dit was nog een open eindje dat nu met alle instanties is afgekaart’’, zegt wethouder Hendrik Boland. Met andere woorden, ook Oud Enkhuizen en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed – toch zeer kritisch waar het aankomt op veranderingen aan monumenten – kunnen zich hierin vinden. Eerder gingen zij al akkoord met het aanbrengen van een lift en het verstevigen van de verdiepingsvloeren.

De formele opdracht wordt trouwens pas verstrekt als het benodigde bedrag van 3,2 miljoen euro er is. Lukt dit niet dan loopt de gemeente geen enkel risico. Deze week greep Enkhuizen naast een subsidie van de provincie Noord-Holland. ,,Jammer, maar we zijn niet uit het veld geslagen’’, zegt Boland. ,,Er komt dit jaar nog een ronde van deze regeling. Voor 1 september dienen wij een nieuwe aanvraag in.’’

Lees het hele verhaal in het Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant van vrijdag 29 juli.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen