Ierse modeketen Primark opent derde Nederlandse vestiging in Zaandam

Ierse modeketen Primark opent derde Nederlandse vestiging in Zaandam. Foto: Jose Pietens

Janneke van Beusekom
Zaandam

,,Het is altijd rustig in de rij, totdat de deuren open gaan. Dan hoor je the roar of the crowd.’’ Paul Marchant, CEO van de Ierse modeketen Primark, kijkt verwachtingsvol naar de ingang van het Zaandamse filiaal. Tevergeefs. Geen joelende menigte. Alleen het applaus van het personeel, dat de eerste klanten verwelkomt.

Marchant is op tournee. Edinburgh, Livingstone, Essen, Saarbrücken en Zaandam. ,,Vijf openingen in vijf dagen’’, zegt de Ier. De komst van een Primarkwinkel kan hysterische taferelen met zich meebrengen. Vorig jaar moest een uur na de opening het filiaal in Hoofddorp dicht vanwege de drukte. Hannover, een maand geleden, was een gekkenhuis, zegt Marchant. ,,Vijfduizend mensen, het leek wel een rockconcert.’’ Waarom mensen in de rij staan voor een winkelopening? ,,Great fashion, great prices. Dat is ook onze slogan.’’

Primark is voorbereid op de drukte. In Zaandam werken 284 mensen (dertig procent fulltime), staan 48 kassa’s en komt dagelijks een truck langs om de voorraad koopjes aan te vullen.

Lees het uitgebreide verhaal in Dagblad Zaanstreek van vrijdag 9 december

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.