Acht dagen cel na knuffel met dochtertje in Purmerend

Jacco van Oostveen
purmerend

Acht dagen zat een 31-jarige Purmerender in de cel, nadat hij op het Jaagpad zijn peuterdochtertje een dikke zoen gaf. De man kreeg al in februari een contactverbod opgelegd van de officier van justitie.

Zijn ex mocht hij niet meer lastigvallen. Hij stalkte haar namelijk in extreme mate en kreeg hiervoor in mei een forse werkstraf van de politierechter in Alkmaar. Deze week moest hij weer voorkomen. Eind maart zag hij zijn ex met dochter in de buggy wandelen langs het Jaagpad. Hij stortte zich volgens de vrouw op de kleine en knuffelde haar. Zij deed aangifte.

,,Ik had mijn dochtertje toen al maanden niet meer gezien. Het was dom, maar ik wilde haar even knuffelen'', zei de Purmerender tegen de politierechter. ,,Ik was daar toevallig in de buurt voor mijn werk.'' Dat laatste geloofde de officier van justitie niet. Volgens haar was het een geplande actie. ,,Dit is een wandel- en fietspad. U hebt uw bus in een inham gezet en moest een eind lopen.''

De ex zei tegen de politie dat haar voormalige vriend achter haar aanholde, de kinderwagen vasthield, haar belemmerde om door te lopen en zich op de kleine stortte. Ook had de man haar een kopstoot willen uitdelen, beweerde ze. Een vriendin van de ex bevestigde dit verhaal.

De officier van justitie vond het jammer dat de man eind maart voor de tweede keer het contactverbod overtrad. Hij had dit begin maart namelijk ook al gedaan. ,,Toen was u gewaarschuwd. Dit was heel dom.’’ Ze vond de tijd die de man in voorarrest had gezeten voldoende als straf: acht dagen cel. Inmiddels gaat het goed met de Purmerender, vertelde hij. Hij voert zijn werkstraf uit en heeft gesprekken met de reclassering. ,,Na eind maart heb ik het verbod niet meer overtreden. Het was ook een domme actie.''

Zijn advocaat Kim Walburg vroeg om vrijspraak en anders een veroordeling zonder straf. Ze vond dat de man de dupe was van het wispelturige gedrag van zijn ex, die hem aantrok en dan weer afstootte en hem bij zijn dochtertje vandaan hield.

Politierechter Sassenburg vond het verhaal van de ex en haar getuigende vriendin geloofwaardig en gaf de man straf conform de eis. Sassenburg: ,,Denk voortaan na omwille van uw dochtertje.'' Dat beloofde de Purmerender.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.