Hardlopers kunnen zondag hun hart ophalen

© Archief

Hans Swierstra
Purmerend

Wie zich in deze regio met een hardlooprondje wil voorbereiden op de Dam tot Damloop van 17 september heeft komende zondag de parcoursen voor het uitkiezen.

Niet alleen staat de Marktstadrun in Purmerend voor de zevende keer op het programma, ook kan een paar kilometer verderop worden meegedaan aan de Zeevangsloop in Middelie en voor wie het nog kleinschaliger wil, is er de Markenbinnenrun.

Markstadrun

- De Marktstadrun is de grootste van de drie. Ruim vijftienhonderd deelnemers hebben zich al aangemeld via de voorinschrijving en de organisatie vermoedt dat zich zondag nog eens drie- tot vijfhonderd lopers zullen melden. De start is ook dit jaar weer aan de Gedempte Where/Achterdijk, achter de Koemarkt.

Op laatstgenoemd plein is de finishlijn neergelegd. Naast de halve marathon (start om 13.30 uur) staan lopen over 8 en 4 Engelse mijl (respectievelijk 13.45 uur en 14 uur) op het programma.

Voor de kinderen zijn er ’Kidsruns’ over 1 en 2 Engelse mijl (12.30 en 12.45 uur). Een dag eerder is er weer de MarktstadWalk. Er zijn wandeltochten uitgezet over 25 kilometer (start 9-10 uur), 13 kilometer (10-11 uur) en 5,7 kilometer (11-13 uur.

Zeevangsloop

- Atleten die zondag de massaliteit van de grote stad willen mijden, zouden in Middelie van start kunnen gaan in de 38e editie van de Zeevangsloop. De Brink is het startpunt van vier afstanden. Om 11 uur wordt het schot gelost voor de lopen over 10, 14,5 en 21.8 kilometer.

Vijf minuten later vertrekken de hardlopers op de 3 kilometer. De langste route voert langs Oosthuizen, Hobrede en Kwadijk. Bij ’t Wapen van Middelie kunnen deelnemers zich zondag vanaf 9.30 uur nog inschrijven.

Markenbinnenrun

- Ten slotte is er ook nog de vijfde editie van de Markenbinnenrun. Hier is keus uit twee afstanden: 5 en 14 kilometer. Gestart wordt om 12 uur bij dorpshuis Het Trefpunt in Markenbinnen. De korte afstand voert naar West-Knollendam en weer terug. De 14 kilometer gaat grotendeels door de Marker- en Starnmeerpolder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.