Nutteloos oefenduel ook zinvol

Redactie Schagen
Winkel

Langs de lijn werd de zin van een op papier nutteloos oefenduel ter discussie gesteld. Van twee teams, Con Zelo en Winkel, die straks in een andere samenstelling dan in dit geval van sparren aan de voetbalcompetitie zullen beginnen. Het antwoord kwam van de rechtervoet van Rick Fijnheer. Zijn fabelachtige goal, ook nog eens de winnende (2-3) maakte de toch al leuke wedstrijd helemaal een bezoekje waard.

Het was bezigheidstherapie met een achterliggende gedachte. Coaches die, als ze dat wensten, konden wisselen als in de zaal. Wie eruit ging mocht later ongestoord terugkeren in een veld waar met name bij Winkel het merendeel van de te verwachten basis om verscheidene redenen niet van de partij was.

Wegens vakantie (Youri Wegman en Jeffrey Bijvoet) of omdat blessures dan wel andere vervelende kwaaltjes meer rust vroegen om volledig te genezen. Want de nieuwe trainer Douwe Visser zal dragende krachten als Martijn Gootjes, Chris Ursem en Jacco Fijnheer straks fris en fruitig als meerwaarde willen uitspelen.

Aan de andere kant miste Co van der Gulik met name de broers Daan en Kees Vrijsen die nu als steun en toeverlaat nodig waren om de nog rouwende familie door een dag te helpen die zo heuglijk had moeten zijn.

Zinloos

Onder die omstandigheden was het inderdaad zinloos scherpe conclusies te verbinden aan een wedstrijd die wel liet zien hoe opvallend makkelijk Winkel zonder zijn helpende handen en sterke schouders overeind bleef tegen een van de ploegen die verwacht wordt straks de toon in de vierde klasse te gaan zetten. En ook wel tweemaal, dankzij Tjerk Vening en een door Winkel betwiste penalty van Johnny Doodeman, op voorsprong kwam.

Maar niet de kansen benutte om ook als winnaar van het veld te stappen. De bezoekers, waar in de afwerking ook genoeg mis ging, hadden naast de toverbal van Rick Fijnheer een doeltreffende lob van de onvoorspelbare spits in de aanbieding.

En zagen Roel Boukes een sterke actie van Jeroen Smit binnenlopen. Maar achter de komma van een zege die lekker meegenomen was, zal Visser ook namen hebben onthouden van krachten die in geval van nood zonder risico uit de reserves naar het eerste elftal kunnen worden gehaald.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.