Vrijdag overleg crisis Edam-Volendam

Vrijdag overleg crisis Edam-Volendam.

Redacteur Waterland
volendam

Burgemeester Wim van Beek van de gemeente Edam-Volendam praat vrijdagmiddag met de fractieleiders van VVD, PvdA en GroenLinks over de gevolgen van de bestuurscrisis die in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn gemeente is ontstaan. Dit zegt VVD-fractieleider Wim Runderkamp.

De gemeenteraad van Edam-Volendam stuurde donderdagnacht het minderheidscollege van CDA en de lokale partij Volendam 80 naar huis. De beide wethouders van deze partijen kregen direct hun ontslag aangezegd en keren niet terug, ook niet demissionair. Volgens een woordvoerder van de gemeente Edam-Volendam waren ze vrijdagmorgen om 9 uur bezig met het leegruimen van hun bureaus.

Volgens Runderkamp gaat het vrijdagmiddag om „een oriënterend gesprek“ met de burgemeester, waarin overbrugging van de periode tot de verkiezingen centraal staat. „De burgemeester heeft al aangegeven dat hij het niet alleen aankan, ook al gaat het maar om 2 maanden. We gaan kijken wat de beste oplossing is. Als het nodig is, dan leveren wij mensen.” De VVD is de grootste partij in de gemeenteraad.

Het minderheidscollege van Edam-Volendam viel donderdagnacht volgens Runderkamp doordat er tegen de afspraken in geen voortgang werd geboekt in drie belangrijke kerndossiers: de inspraak over de centrumvisie Volendam, de ambtelijke huisvesting en het op orde brengen van de financiën.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.