Inschrijving 9e Dam tot Dam Wandeltocht is geopend

Ron Amesz

Le Champion houdt zaterdag 17 september de 9e Dam tot Dam Wandeltocht. Dit eendaagse evenement met afstanden over 9, 18, 26 en 40 kilometer trok vorig jaar maar liefst 15.000 wandelaars en nordic walkers. De Dam in hartje Amsterdam is deze dag de startlocatie voor de drie langste routes.

De 9 kilometer start vanaf de Burcht in Zaandam, waar tevens alle afstanden zullen finishen. Inschrijven is mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl.

Voor zowel de beginnende als de geoefende wandelaar heeft de Dam tot Dam Wandeltocht een geschikte afstand met een aantrekkelijk parcours op het programma staan. Deelnemers aan de 18, 26 en 40 kilometer vertrekken vanaf de Dam met bezienswaardigheden als het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Het Nationaal Monument op de Dam. De 26 en 40 kilometer wandelaars maken kennis met onder meer de Amsterdamse grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de Montelbaanstoren en het Scheepvaartmuseum. Intimiteit

Het IJ wordt overgestoken via de Amsterdamse brug en de Schellingwouderbrug, waarna de wandelaars kunnen genieten van de Oudhollandse dijkwoningen aan de noordkant van het IJ en de intimiteit van het dorpje Schellingwoude. De wandelaars van de 40 kilometer route lopen ten opzichte van de 26 kilometer vanaf de Schellingwouderbrug een extra lus door Waterland met uitzicht op het IJsselmeer en het Kinselmeer. Aantrekkelijke dorpjes als Durgerdam en Ransdorp zijn ook in dit landelijke parcours opgenomen.

De deelnemers aan de 18 kilometer komen onder andere door de Jordaan, met de Herengracht en de Brouwersgracht, en steken het IJ over via de pont. Bij de Buiksloterdijk komen de wandelaars van de drie langste afstanden elkaar weer tegen en volgen zij een gedeelte van het Dam tot Damloop parkoers, die de hardlopers een dag later lopen. De 9 kilometer loopt een ronde door Zaandam en komt langs de kinderboerderij in het Darwinpark.

De finish bevindt zich op de Burcht in het centrum van Zaandam, waar de wandelaars onder begeleiding van live muziek worden ingehaald en worden beloond met een medaille.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.