Bonjo onaangenaam verrast door arrestatie E.

schagen

Bonjo, de belangenvereniging voor gedetineerden, is onaangenaam verrast door de arrestatie van Nico E. uit Schagen, journalistieke smaakmaker van het blad Bonjo Bajes Bulletin.

E. werd op donderdag 15 december aangehouden op het vliegveld La Romana in de Dominicaanse Republiek op verdenking van drugssmokkel. Het gaat om duizend kilo cocaïne die werd aangetroffen in een vliegtuig dat op het punt stond te vertrekken naar België. Naast E. zijn een Brit en vijftien lokale politiemensen gearresteerd.

E. bevindt zich in voorarrest, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken. Hij krijgt consulaire hulp.

E. ontkent schuld aan de smokkel. Naar zijn zeggen was hij voor zaken die niets met drugs te maken hebben in het Caribische land.

Bonjo-voorzitter Jaap Brandligt laat weten dat E. niet als Bonjo-medewerker naar de Dominicaanse Republiek was vertrokken. ,,Hij had een paar dagen vrij genomen.’’

De voorzitter vreest voor imagoschade voor Bonjo. ,,We staan kritisch tegenover het gevangenissysteem in Nederland. Dit helpt niet mee als wij serieus genomen willen worden in het overleg met beleidsmakers.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.