125 kuub afval na Wandel4Daagse

Ron Amesz

Tachtig rolcontainers van 240 liter wachten al weken op het terrein van GP Groot aan de Boekelerdijk, tot ze vanaf woensdag 15 juni dienst kunnen doen tijdens de Plus Wandel4Daagse Alkmaar.

Wandelaars, zo is gebleken, zijn nette mensen. Er blijft vrijwel geen papiertje liggen op de rustpunten langs de route. Al het afval belandt in de containers, in totaal zo'n 125 kuub. En dat moet ingezameld worden.

Daar zorgt GP Groot voor, tijdens diverse grote evenementen van Le Champion (organisator van de vierdaagse). ,,Wij zetten op strategische plekken rolcontainers neer'', vertelt Jessica Groentjes van GP Groot. ,,Ook zorgen we dat er genoeg grotere containers zijn van tien kuub. Deze worden gebruikt om het afval uit de rolcontainers te verzamelen.''

Als het evenement is afgelopen, worden ze opgehaald. Het afval wordt daarna naar de huisvuilcentrale in Alkmaar gebracht en daar verwerkt.

Het inzamelingsbedrijf, dat bewust omgaan met de omgeving heel belangrijk vindt, voelt zich erg verbonden met deze regio. ,,Dit is ons werkgebied en de meeste medewerkers komen hier vandaan'', zegt Groentjes. ,,Daarom vinden we het belangrijk om lokale verenigingen en stichtingen sponsoren. Op die manier breid je de verbondenheid met de regio verder uit.''

Naast afvalinzameling stimuleert GP Groot haar eigen medewerkers om ook deel te nemen aan sportieve evenementen. Daarom loopt er een eigen team mee, herkenbaar aan de rode shirts met een geel logo.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.