Boerendochter wint quiz met Rondje Noordkop

Ed Dekker
Van Ewijcksluis

Hoe groot is het Amstelmeer? Van alle 137 NHD-wandelaars woensdag wist Yvonne Komen het goede antwoord, als enige. De 51-jarige boerendochter uit oorspronkelijk Wieringerwaard verdiende een boek van de krant.

De quizvraag was het slot van de tiende etappe van Rondje Noordkop. Yvonne Komen woont nu in Blokker. Zij wandelde samen met haar zus Betty (53) uit Kolhorn en schoonzus Monica Komen-de Wit (52) uit Wieringerwaard. De boerderij van de familie Komen heet De Kikkert. De schattingen over de oppervlakte van het Amstelmeer liepen sterk uiteen.

De groep lezers van het Noordhollands Dagblad rondde woensdag het Amstelmeer. Steeds werd de dijk om het vroegere Amsteldiep gevolgd, een tocht van bijna veertien kilometer.

Royal ZAP

De tussenstop was bij Royal ZAP in Van Ewijcksluis, de coöperatieve Zaaizaad- en pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna. Het bedrijf trakteerde de wandelaars op koffie en thee.

Directeur Gerard de Geus vertelde in een van de loodsen over de onderneming. Hij verwacht over dit jaar een omzet van ongeveer twintig miljoen euro.

Blauwe bessen

Groente & Fruit Kwekerij Hemmes uit Breezand deed op de Amstelmeerdijk goede zaken met een kraampje blauwe bessen, sap en jam.

Rondje Amstelmeer was voor Jeanette Wouda (55) uit Den Helder de vierde tocht met Rondje Noordkop. Zij liep met vriendinnen Els Helwes (56) en Jolanda Huisman (56), beiden ook uit Den Helder. ,,Heerlijk.”

Foto’s Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.