’Filippo Inzaghi’ van DWB leeft op in de lente

Richard Vermeer
Schellinkhout

Mede dankzij een ontketende Lucas Ursem heeft DWB een klinkende 0-6 overwinning behaald op Schellinkhout. In het zonovergoten dijkdorp wist de aanvaller vier keer te scoren en was hij nog veel vaker een plaag voor de verdediging.

Misschien was hij getergd omdat hij vorige week het West-Fries elftal van de week niet haalde na drie goals en een assist tegen DESS. Of misschien was de aanwezigheid van zijn familie de reden dat Ursem het op zijn heupen had tegen Schellinkhout. Feit blijft dat de rechtsbuiten de Schellinkhouter-defensie flink pijn deed.

Zelf legt hij echter de oorzaak van zijn goede spel bij het aanbreken van de lente. Tegen DESS was het 18 graden en in Schellinkhout liet de zon zich ook flink zien. ,,Dit is gewoon genieten. Ik vind mijzelf een goede voetballer, maar een echte mooiweervoetballer. Of het is helemaal niks, of het is alles.’’

De statistieken zetten zijn woorden nog meer kracht bij. Voor het duel met DESS stond hij op zes doelpunten dit seizoen. Twee wedstrijden later heeft hij er dertien in liggen. Ook zijn belabberde spel in het thuisduel met Schellinkhout (1-2 verlies) geeft duidelijk aan dat Ursem onder andere weersomstandigheden minder goed gedijt. ,,Ik schaamde mij ook voor die wedstrijd, ik weet namelijk dat ik beter kan. En ook al scoorde ik tegen DESS een paar intikkers, zo maakte Filippo Inzaghi ze ook, en kijk eens wat hij allemaal gewonnen heeft. Laat mij dan maar de Inzaghi van DWB zijn.’’

Maar ook Ursem weet dat hij het niet alleen kan. Ook zijn ploeggenoten speelden een puike wedstrijd. ,,Het is soms echt genieten, we hebben zoveel goede spelers.’’

Bij vlagen is het ook echt genieten in Schellinkhout. Beide ploegen houden elkaar in de beginfase nog in evenwicht, maar na een kwartier neemt DWB de wedstrijd over en speelt Schellinkhout van de mat. Dat ligt gedeeltelijk aan de zwakke scheidsrechter, die vooral de grensrechters negeert en denkt beter buitenspelsituaties zelf te kunnen beoordelen, maar ook aan de zwakte van de thuisploeg. De ploeg van Niels Kaan komt bijna niet van de eigen helft af en creëert amper kansen. De spelers lijken meer bezig met de arbiter dan met het eigen spel. Wanneer de leidsman ook nog toegeeft dat hij DWB’er Nick Stroomer rood had moeten geven in plaats van geel, neemt de frustratie alleen maar toe. DWB gaat echter stoïcijns verder en laat zien waarom het terecht de nieuwe koploper van de tweede periode is.

Schellinkhout-DWB 0-6

19. L. Ursem 0-1, 45+2. L. Ursem 0-2, 45+5 L. Ursem 0-3, 56. L. Ursem 0-4, 66. N. op ’t Veld 0-5, 84. D. op ’t Veld 0-6 (pen.).

Bijz. rood 75. Kok (Schellinkhout/2x geel).

Schellinkhout: Heruer, Van Reijssen, Lai, Kooijman (53. Gnodde), Posthuma, Ramkema (56. Quak), Klok, Vos, Brouwer (70. Beemsterboer), Van Dam, Kessing.

DWB: T. Ursem (89. Neefjes), Schilder, Rutger Langedijk, Kok, Ruben Langedijk, N. Stroomer, L. Ursem (63. Dam), C. Stroomer, N. op ’t Veld, D. op ’t Veld, Beemster (82. J. van der Gracht).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen