Handhaver Den Helder: automobilist reed op me in bij uitschrijven bon

Carina Gutker
Den Helder

Een 45-jarige man uit Den Helder was vorige week woensdag volgens een handhaver van diezelfde stad zo boos over een bekeuring wegens fout parkeren op het Bernhardplein dat hij met zijn auto op de handhaver is ingereden.

Dat meldt de politie. Die is nu op zoek naar getuigen, omdat de automobilist met een andere versie van het verhaal is gekomen.

De handhaver zag op woensdag 30 augustus rond 21.15 uur een auto verkeerd geparkeerd staan op het Bernhardplein en wilde hiervoor een bekeuring uitschrijven. De eigenaar van de auto, die net kwam aangelopen, was er niet blij mee en weigerde mee te werken. Hierop stapte de 45-jarige man in zijn auto.

Bij het wegrijden reed hij in op de handhaver, die op de motorkap van de auto terechtkwam en meters werd meegesleurd. Daarna remde de bestuurder hard en vloog de handhaver van de motorkap af. Vervolgens reed de man door.

Verderop stopte hij toch en werkte daarna alsnog mee. De gegevens van de man werden genoteerd en de verdachte kreeg de bekeuring voor fout parkeren.

De handhaver was volgens de politie zo van slag dat hij de man niet direct heeft aangehouden. Een dag later deed hij aangifte, waarna agenten de man hebben aangehouden en verhoord op het politiebureau.

De automobilist ontkende tegenover de politie dat hij op de handhaver was ingereden. Er worden daarom getuigen gezocht. De politie roept de mensen die op een bankje zaten bij het VVV-kantoor op om zich te melden, net als de vele anderen die op straat liepen.

Getuigen worden opgeroepen de politie te bellen via 0900-8844.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.