Dames op de paal in Breezand

Kirsten Koks
Breezand

Bij De Dorstvlegel nemen er vrijdagavond 7 juli voor het eerst dames plaats op de paal. Met zes deelnemers van het vrouwelijke geslacht tegenover vijf heren zijn ze zelfs in de meerderheid.

Wat wel wat extra voorbereidingen vergt omdat de dames tijdens hun 46 uur op de paal ongetwijfeld naar het toilet moeten. ,,We hebben plastuitjes besteld. Als de dames zich omdraaien is het enigszins haalbaar om in privésfeer te plassen’’, zegt Rina Terpsma. Daarnaast mogen ze net als de heren, twee keer een kwartier van de paal af. Rina Terpsma: ,,Het is een jonge, nieuwe lichting van bijna allemaal 16 of 17 jaar. Uit dezelfde vriendengroep, dus de saamhorigheid is groot.’’

Vrijdagavond om zeven uur stappen de deelnemers op. Er is muziek van dj’s Marcel Meijer, René Verkerk en The Euro’s. Morgen zijn er onder andere een springkussen, clown en panna toernooi en muziek van Take2 en dj Jordy. Zondag is er geheel volgens het thema een demonstratie paaldansen en komen De Showbusters. Om vijf uur stappen de deelnemers af, daarna draait dj Marcel Meijer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.