Make over Karin Schol: 'Het is vreselijk, altijd keuzes moeten maken'

Karin Schol. Foto Reinder Weidijk.

Karin Schol. Foto Reinder Weidijk.

Karin Schol. Foto Reinder Weidijk.

Karin Schol. Foto Reinder Weidijk.

1 / 3
Ron Amesz
ijmuiden

Karin Schol (52) is geboren en getogen in IJmuiden. Ze is getrouwd met Gerard Schol en moeder van de negentienjarige Mitch. De verwendag wordt tot grote vreugde van de kandidate in stukken geknipt. De reden daarvoor is minder leuk.

De metamorfosekandidate is opgegeven door haar echtgenoot. ,,Karin heeft een enorm zware tijd achter de rug. Ik gun haar zo'n verwendag als deze. Ze verdient het dubbel en dwars na alle ellende'', zegt Gerard. Vanaf 1995 wordt Karin overspoelt door ongeluk.

,,Tot drie keer toe kreeg ik een auto ongeluk. Ik hield er een dubbele whiplash aan over. Er volgden jaren therapie in Heliomare. Daar wisten ze me toen al te vertellen dat een whiplash nooit alleen komt. Dat heb ik geweten, al weet je nooit helemaal zeker of dat dan de oorzaak is. Ik kreeg bijvoorbeeld fibromyalgie waardoor ik altijd pijn heb. Ook kreeg ik kanker maar het allerergste is dat ik een chronische vermoeidheidsziekte heb. Altijd maar moe zijn is iets vreselijks. Ik was net gestopt met werken om voor mijn zoon te zorgen toen de ellende begon. Daarna had ik gewoon weer aan het werk gewild maar dat is niet gelukt. Altijd keuzes moeten maken vanwege mijn gezondheid is erg. Onlangs hebben we de boel in huis een nieuwe lik verf gegeven. Ik kan het dan niet laten te helpen."

.,,Ik moest het maanden bezuren. Wanneer ik een feestje heb moet ik er dagen eerder al rekening mee gaan houden. Vooraf nog een paar uur gaan liggen. Maar ik kan die dingen allemaal van tevoren gaan bedenken maar het kan zo gebeuren dat ik het helemaal niet red. Dat ik opsta en teveel pijn heb of te moe ben. Er is ook geen pilletje ofzo dat me daar dan even doorheen kan slepen'', vertelt Karin. Wat sleept haar dan wel door het leven? ,,Humor! We hebben hier allemaal een goed gevoel voor humor en dat redt me. Het moet wel, je moet er namelijk wel om kunnen blijven lachen. Ik heb ook plezier in het maken van sieraden. Met mooie kralen. Op verzoek of naar mijn eigen ontwerp. In de massage praktijk van Gerard verkoop ik ze.'', legt Karin uit.

Zie voor het hele verhaal en foto's de IJmuider Courant of Dagblad Kennemerland van zaterdag.

De fotoshoot van Karin is te zien op: www.reinderweidijk.nl/index.php?

Deze make-over werd mogelijk gemaakt door: Pink Lotus Nails, 06-24306540. Bloemisterij en siertuincentrum Olaf de Ruyter, 0251-233244. Siam Wellness Center- en Siam Thai restaurant, 0255-537538. Ray van den Berg Kappers, 0251-234041. Redken haarproducten. Parfumerie Janny van Roon, 0255-516454. Patrizia Styling. Reinder Weidijk Fotografie, 06-40151804. Taxiservice Van der Valk, 0255-538000. Slagerij Jan van der Geest, 0251-234588. Nomonro, www.nomonro.nl. Jacky Hart dames mode, 0255-517494, www.jackyhart.nl .

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.