Premium

LSVV baalt nog meest van matige spel

Zuid-Scharwoude

Eigenlijk had een 0-0 uitslag het beste het verhaal verteld van het duel tussen LSVV en FC Uitgeest. Drie dode spelmomenten zorgden er voor dat er na rust toch treffers vielen en de winst uiteindelijk voor de bezoekers was, 1-2.

Zo blijft LSVV nog wel even AFC’34 op doelsaldo voor als beste club in de regio, maar dat was slechts een schrale troost voor de neo-eersteklasser. Met een punt hadden de Langedijkers prima kunnen leven, stelde Maik den Iseger vlak na het laatste fluitsignaal. ,,Al vind ik dat we op eigen veld in principe alle wedstrijden moeten winnen. En als je dan van een ploeg als JOS/Watergraafsmeer verliest, valt daar nog wel mee te leven, maar vandaag was het niet nodig geweest.”

Al baalde de aanvoerder misschien nog wel meer van het vertoonde spel dan van de verloren punten tegen de oude bekende uit de tweede klasse. ,,Het was, vond ik, erg matig vandaag en dat is heel jammer. Want we hebben de afgelopen weken niet alleen gewonnen, maar ook goed voetbal gespeeld. Maar vandaag kwam het er helemaal niet uit.”

In de openingsfase had de ploeg van trainer Rob Klanker nog wel een licht overwicht, maar het kwam niet tot kansen. Dat gold evenmin voor de bezoekers, die lange tijd niet verder kwamen dan een paar ongevaarlijke schoten van middenvelder Kick Smit en alleen vlak voor rust via Jordy Duijn en Margel Muzo dreigden, maar niet echt gevaarlijk werden.

Zo weinig verheffend en rommelig het eerste bedrijf was, zo verrassend begon het tweede. Want wat in feite het eerste serieuze schot op doel in de wedstrijd was, leverde LSVV meteen een treffer op. Toine Merk werd gevloerd door keeper Sven Koning, waarna Kai Botman de vrije trap fraai binnen schoot.

Het bleek echter niet voldoende voor de winst. Uitgeest kwam gaandeweg de tweede helft steeds vaker in de buurt van het doel van Dave Stet, maar het stond achterin goed bij de thuisploeg en echt gevaarlijk konden de bezoekers lange tijd niet worden. Maar twee vrije trappen bleken beslissend. Eerst wist Smit het hoofd van verdediger Paul Groen bij de tweede paal te vinden en vijf minuten voor tijd schoot een andere verdediger, Jelle Hopman, fraai binnen.

In de slotfase probeerde LSVV het duel dat geen winnaar verdiende nog in een gelijkspel te laten eindigen, maar inzetten van Tim Emmerik en Danny Konijn troffen geen doel, terwijl Toine Merk na zijn tweede gele kaart voortijdig de kleedkamers kon opzoeken. ,,Balen, maar ik zie het verder niet zwart in. De eerste klasse is voor iedereen wennen, maar het gaat eigenlijk heel goed”, besloot Den Iseger.

LSVV: Stet; Den Iseger, Emmerik, R. Molenaar, Van der Leeden, Paauw, Kansen, Brinkkemper (87. Van Cleef), Konijn, Merk, Botman.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen