DWOW effectiever in enerverend duel

Fedde Hoogendoorn
Wieringerwerf

Glimlachend kwam hij opeens tot een besef. ,,We gaan de tweede periode in en dat is toch wel een beetje onze periode. Ik wil die pakken.’’ DWOW-speler Lars de Vries refereert aan vorig jaar, toen zijn elftal die prijs won en promotie het gevolg was. Na de gewonnen wedstrijd tegen het uitstekend spelende VIOS is het ook niet ondenkbaar dat de jonge aanvaller meer dan een dromer met grootspraak is.

Dat de wedstrijd overigens groen licht kreeg was opvallend. Het veld lag er zo slecht bij, dat de scheidsrechter het aan de spelers overliet of er wel gevoetbald zou worden. Toch had de ondergrond in zekere zin een positief effect op de wedstrijd. Het was er niet één van finesse of souplesse. Het duel bestond uit het beste wat amateurvoetbal te bieden heeft: sensatie, spanning, optimisme en strijd.

Het eerste noemenswaardige moment kwam van Sam Bruin. Na een klein kwartier schoot hij, voor een leeg doel, in het zijnet. Niet veel later herstelde de rappe aanvaller zich. Uit een fraaie voorzet van Jimmy Ruiter knikte hij prachtig met zijn hoofd de bal over doelman Erwin Barten heen. De ijzersterk spelende Thijs Boersma bepaalde de ruststand, door snoeihard de gelijkmaker binnen te schieten.

Kluitjesvoetbal

De wedstrijd was op dat moment alles behalve goed. Het was kluitjesvoetbal, maar wel enerverend kluitjesvoetbal. In de tweede helft kwam daar verandering in. Er werd daadwerkelijk goed gevoetbald, met name door VIOS. En dat maakte het verlies voor trainer Jeffrey Androg extra zuur. ,,Mijn ploeg verdient alle complimenten. We positioneerden goed, we creëerden veel kansen en er was leuk voetbal. En dat maakt het verlies zo frustrerend. Want wat kan je dan nog meer doen?’’

De frustratie van Androg was te begrijpen. VIOS kreeg inderdaad gigantische kansen. Vooral Bruin was nogal ongelukkig. Eerst schoot hij op de paal en even later zag hij tot twee keer toe in dezelfde aanval zijn inzet van de lijn gehaald worden. En vlak voor tijd was er ook nog direct rood, na een smerige overtreding. DWOW ging een stuk effectiever om met de mogelijkheden. Twee counters waren genoeg om de eindstand neer te zetten. Yoran Kluvers en opnieuw Boersma waren de makers.

En dan te bedenken dat VIOS in september nog met 6-1 won van DWOW. ,,Maar die wedstrijd ging nergens over. Toen stonden we na acht minuten met 4-0 achter en hadden we al een rode kaart te pakken’’, wist DWOW trainer Erik van Geemen zich nog te herrineren. Blijkbaar is VIOS-DWOW het recept voor een krankzinnige wedstrijd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.