Langedijk wandelt en rent op 21 en 22 mei

Arie Bergwerff
LangedijkLangedijk

In het weekeinde van 21 en 22 mei komt Langedijk nadrukkelijk in beweging. Op zaterdag 21 mei is er de Langedijker Walk, de dag erna volgt de Langedijker Run.

In het weekeinde van 21 en 22 mei komt Langedijk nadrukkelijk in beweging. Op zaterdag 21 mei is er de Langedijker Walk, de dag erna volgt de Langedijker Run. Start en finish, op beide dagen: restaurant De Burg aan de Hoofdstraat 571 in Noord-Scharwoude.

Komend pinksterweekeinde beginnen de lopers van Team Langedijk aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam. „We gaan ontspannen naar Parijs”, aldus teamcaptain Ton Horseling. Het is voor de zevende keer dat het team meedoet. De mensen rond het team zijn ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Langedijker Run. „We hebben echt alles op de rit: routes, medailles, startnummers, verkeersplan en er zijn bijna vijftig vrijwilligers.”

Allereerst gaan de kleinsten van start voor de kidsrun over 1,5 (of 1) kilometer. Daarna kan er gestart worden voor een loop van 5, 10 of - dit jaar voor het eerst - 16 kilometer.

Volgens Horseling groeit het aantal inschrijvingen nog steeds. ,,Op zich kan men zich op de 22e nog aanmelden maar om verzekerd te zijn van een medaille is het raadzaam om dat toch via de link op onze site te doen: www.teamlangedijk.nl

Een dag eerder organiseren Fit op Maat en BeweegPromotie de Langedijker Walk. Er zijn wandeltochten van 10, 17 en 25 kilometer door het Langedijker landschap. De tocht wordt voor de derde keer georganiseerd en kent een stijgende populariteit. Na twee jaar dezelfde route te hebben uitgezet kent deze editie een volledig nieuw parcours. De walk staat bekend vanwege de mooie routes, de gedegen organisatie en de goede verzorging. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de stichting Roparun. Na afloop krijgt iedere deelnemer een leuke streekgebonden attentie.

Wandelliefhebbers kunnen nog inschrijven tot en met 15 mei via de site www.fitopmaatonline.nl/events

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.