Mannen lokken vrouw auto uit en gaan er met de wagen vandoor

Wim Wegman
Heerhugowaard

De politie heeft zaterdagochtend twee mannen van 20 en 21 jaar uit Oost-Europa aangehouden die op een merkwaardige manier de auto en een telefoon van een vrouw hadden gestolen bij winkelcentrum Middenwaard.

Een vrouw reed richting een spoorovergang, komende uit de richting van Broek op Langedijk, waar een auto met meerdere mannen stilstond terwijl de spoorbomen open waren. Er werden wat gebaren geuit over en weer en daarna gingen beide voertuigen weer verder.

Plotseling stopte het voertuig waar de mannen in zaten en stapten uit. De vrouw stapte ook uit en ze werd belaagd door twee mannen. Een andere man stapte in de auto van de vrouw en reed weg. Agenten zochten in de omgeving en signaleerden het voertuig op de kruising van de Middenweg en de Edenstraat.

Deze stond daar geparkeerd, de telefoon van de vrouw was uit de auto weggenomen. Enkele uren later worden twee verdachten gesignaleerd in een vakantiepark in Hensbroek. Beide mannen zijn aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld. De telefoon van het slachtoffer is teruggevonden. De politie doet verder onderzoek.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.