Paintball Texel eindelijk van start

Paintball Texel eindelijk van start
Morten Eschweiler biedt voor jeugd van 8 tot en met 15 jaar kinderpaintball aan, met lichtere geweren.
© Foto Evalien Weterings
De Koog

Vanaf zaterdag 8 april is de nieuwe attractie Paintball Texel in De Koog geopend voor publiek.

Paintball is een spel waarbij teams met geweren verfballetjes op elkaar schieten. Het nieuwe paintballcentrum maakt deel uit van Teambuilding Texel van Morten Eschweiler. Het paintballveld ligt op het terrein van Kustpark Texel, op de hoek Pontweg-Schumakerweg.

Eschweiler was drie jaar bezig om de benodigde vergunningen te krijgen van de gemeente. „Ik denk omdat het onbekend voor ze is en ze bang zijn voor overlast.” Bij de inrichting van het terrein heeft hij veel Texelse elementen aangebracht. Een eis van de gemeente, aldus de jonge ondernemer. Hij wijst op een tuinwal, kabelhaspels van de haven, strandhuisjes, caravans en bollenkisten.

Het is het eerste permanente paintballcentrum op Texel. „Heel veel jongeren hebben het geprobeerd, maar je moet recreatieve grond hebben, dat valt niet mee op Texel”, weet Eschweiler.

Oorlogje spelen

Er is al veel vraag naar het spel. Vooral jonge mannen zijn er gek op. „Het is toch een beetje oorlogje spelen”, glimlacht Eschweiler. Paintball is wel een prijzige hobby. Een basispakket met 100 balletjes kost 23,50 euro per persoon. Leden van Paintball Texel kunnen tegen gereduceerde prijzen meedoen aan de eilandcompetitie. Zo wil Eschweiler het spel bereikbaar maken voor de Texelse jeugd.

Tijdens de opening voor vrienden en familie wordt er graag gebruik gemaakt van het aanbod een partijtje te spelen. „Heel gaaf lijkt me dit”, zegt een jonge jongen die op zijn beurt staat te wachten. Falko Lammertse verlaat het veld met een flinke gele klodder in zijn haar. „Gelatine”, verklaart Eschweiler. Het blijkt met water makkelijk uitwasbaar. „Leuk!”, is het oordeel van Lammertse over Paintball Texel. „Als vrienden van mij komen, ga ik hier wel een potje spelen, absoluut!”

Zie www.paintballtexel.nl

Foto Evalien Weterings

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen