Meer gegadigden voor Enkhuizerzand

Cees Beemster
ENKHUIZEN

Welke partijen zich bij de gemeente Enkhuizen hebben gemeld om het Enkhuizerzand te mogen herinrichten, houdt de gemeente nog voor zich. ,,Er zijn gegadigden’’, verzekert wethouder Rob de Jong wel. Meerdere gegadigden dus.

Partijen hadden tot 30 juni de tijd om zich te melden. Omdat de herinrichting meer dan vijf miljoen euro gaat kosten, volgt de gemeente een Europese niet openbare aanbesteding. Maximaal vijf plannen worden uitgekozen door de gemeente voor verdere uitwerking. Volgens de planning wordt in het eerste kwartaal van 2016 duidelijk welke ontwikkelaar zijn plan mag uitvoeren.

,,Wij mogen hier in elk geval tot 12 augustus niets over zeggen’’, vertelde gemeentewoordvoerder Jade Koster op 1 juli in deze krant. Navraag leerde toen dat Kontour Vastgoed Ontwikkeling, Grontmij en Sprookjeswonderland, die allen eerder interesse hadden, nu waren afgehaakt. Ook Van Wijnen Recreatiebouw, dat voor Landal bungalowparken opzet, verklaarde niet mee te doen. Ook Landal toonde eerder interesse om hier maximaal tweehonderd vakantiewoningen te exploiteren. De afhakers vinden de eisen van de gemeente te streng. Zo eist Enkhuizen van de ontwikkelaar vooraf een bankgarantie van een miljoen.

Het college maakt komende dinsdag de balans op van de ingediende plannen en zal hierover de raad en de buitenwacht informeren.

Resultaten

,,Dinsdag bekijken wij de resultaten van de aanbesteding’’, laat wethouder De Jong vanaf zijn vakantieadres weten. ,,Hoe serieus de plannen zijn, moet ik zelf ook nog zien.’’

Dat de gemeente nog zwijgt is volgens directeur Wim de Vries van Sprookjeswonderland veelzeggend. ,,Ik denk dat er geen enkele gegadigde is die aan de voorwaarden van de gemeente voldoet. Anders had men dit idee wel naar buiten gebracht. Dan ben je als gemeente en ontwikkelaar toch trots op zo’n plan?’’ Voorzitter Herman Hoekstra van de Ondernemers Federatie Enkhuizen: ,,Men is angstvallig stil. Dat is opzettelijk. Daar zit politiek achter.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen