Val Gardena culinair skigebied

© HSPublicity

In Val Gardena, in het hart van de Italiaanse Dolomieten, krijgt wintersport een extra dimensie. Val Gardena biedt in de sporen van het legendarische Alpine Skiwereldkampioenschap van 1970, waarna het toerisme in het gebied een hoge vlucht nam, een culinaire skitour. Een fascinerende tour met restaurants van hoog niveau direct aan de piste. Deze dertig kilometer lange individuele skitour, die geskied kan worden tot 15 april, begint en eindigt in Ortisei.

De tour begint op de hoogste top bij Ortisei, de Seceda Alp. De eerste stop kan gemaakt worden bij ‘Sofie Hütte’, de hoogstgelegen wijnkelder in deze regio. De eigenares nodigt haar gasten graag uit voor hapjes met gegrilde garnalen, echte Tiroler spek en sprankelende Arunda-rosé.

De skitour gaat verder naar Seceda/Col Raiser, bekend om de langste reuzenslalom van de wereld, de Südtirol Gardenissima. Via de Gardena Ronda Express, de ondergrondse trein tussen de twee skigebieden Seceda en Ciampinoi, bereik je de legendarische Saslong-piste, waar ieder jaar in december de FIS Worldcup voor mannen wordt gehouden.

In het volgende skigebied, Dantercepies, waar in 1970 de afdaling voor vrouwen werd gehouden, heet de eigenaar van ‘Villa Frainela’ zijn gasten welkom met taarten en cakes, ambachtelijk ijs en warme chocolade. Terug via Ciampinoi en via piste nummer 5 bereik je het Piz Sella-skigebied, waar ‘rifugio Emilio Comici’ befaamd is om de verse visgerechten met als specialiteit ravioli met gegrilde kreeft. Eet smakelijk!

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.