Boek over gebogen ruggen in zaadteelt

Tuinbouw en de zaadteelt. Bron W-books

Tuinbouw en de zaadteelt. Bron W-books

Redacteur West-Friesland
ANDIJK

De tuinbouw en de zaadteelt zijn van enorm belang geweest voor de ontwikkeling van de regio. Het Westfries Genootschap heeft vrijdagmiddag het derde deel in de historische reeks gepresenteerd.

Het boek behandelt dit keer de historie van de tuinbouw en de zaadteelt in de periode van 1880 - 1930. De auteurs zijn Martien Hoogland en Nanne Groot. Volgens voorzitter Ina Broekhuizen was er voor de presentatie geen betere plek dan het museum Saet & Cruijt in Andijk.

In het Grootslag ligt immers de bakermat van deze bedrijfstak, die anno 2011 onder de noemer ’Seed Vally’ een belangrijke bron van werkgelegenheid is voor de hele regio.

West-Friesland betekende veel voor die positie en dat is het resultaat geweest van generaties hard werken met gebogen ruggen. Het eerste exemplaar werd door het genootschap overhandigd aan Siem Appel uit Benningbroek, bestuurslid ’vollegrond’ van LTO Noord.

Uitgeverij W-Books, 19,50 euro, verkrijgbaar bij de boekhandel en het Westfries Genootschap.Zie www.wbooks.com/tuinbouw-en-zaadteelt.html

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen