Zestig berispingen voor slordige tuinen Enkhuizen

Van onze verslaggever
Enkhuizen

Woningcorporatie Welwonen heeft zestig huurders in Enkhuizen een berisping gegeven voor hun onverzorgde tuin. De bewoners hebben het dringende verzoek gekregen hun tuin of hun deel van de steeg op te knappen.

Welwonen heeft de zestig berispingen uitgedeeld tijdens haar eerste jaarlijkse inspectieronde die plaatsvindt om te voorkomen dat buurten verloederen. Er wordt gelet op onkruid en troep. Niet alleen in de tuinen maar ook in de steeg achter de woningen waarvoor de bewoners ook verantwoordelijk zijn.

Klachten bewoners

De tweede controleronde langs de huurders in de stad leverde twaalf berispingen op. Ook heeft Welwonen nog eens vijf klachten van bewoners in behandeling genomen. Deze klachten gaan volgens de verhuurder vooral over bomen en struiken die over hun erfgrens hangen.

Tegelijk zijn acht tuinen genomineerd als goed verzorgde tuinen. Het publiek mag meestemmen welke tuin uiteindelijk de prijs van best verzorgde tuin van 2017 wint. Dit kan tot en met 20 augustus via de website van Welwonen www.welwonen.nu. Voor de drie fraaiste tuinen stelt de woningcorporatie cadeaubonnen van 100, 75 en 50 euro beschikbaar.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen