Marcha Schagen wint Kunst om het Lijf

Redacteur West-Friesland
DE RIJP

Met haar spectaculaire kostuumontwerp Istanbul, won de Utrechtse Marcha Schagen zondag de vijfde editie van Kunst om het Lijf.

Drie dagen lang trokken kunst, theater, dans en muziek langs in hotel de Rijper Eilanden. De ontwerpers mochten zich flink te buiten gaan, maar de kostuums moesten draagbaar blijven. De deelnemers konden zich inschrijven in vier verschillende categoriën. Zo won Nataja Buis in de categorie School’s out (kinderkostuums) met een jurkje, van maar liefst twintig kilo, dat geheel bestond uit Happy Meal knuffels. Marcha Schagen deed mee in de categorie Extravaganza en won hier. Een tweede prijs in deze categorie was voor Gertruud Keetman met haar kostuum Earth Fly.

Met zijn kostuum Acids Rain won Engelsman Jonathan Wood de categorie Techno Art. En in de categorie Brilliant Bra ging de prijs naar het ontwerp 'Intimiteit' van Tiel Janssen.

Marcha Schagen werd aan het eind van de zondagmiddag uitgeroepen tot overall winnaar. Haar ontwerp wordt ingestuurd naar de wereldwijde competie World of Wearable Art in Nieuw-Zeeland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.