AZ en FC Groningen komen niet tot scoren

FC Groningenkeeper Sergio Padt, AZ-speler Stijn Wuytens.© ANP

ALKMAAR

AZ heeft niet meer dan een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

AZ heeft zaterdag verzuimd de thuiswedstrijd tegen FC Groningen te winnen. Ondanks een langdurig veldoverwicht kwamen de Alkmaarders niet tot scoren.

(Lees hier: Wonderlijke 0-0 van AZ tegen FC Groningen)

FC Groningen deed dat ook niet, dus eindigde het duel in 0-0. Voor AZ en voor Groningen was het al het twaalfde gelijkspel van het seizoen. AZ blijft met het punt vijfde staan, FC Groningen twaalfde.

Bij AZ keerde Ron Vlaar terug in de basisopstelling. Hierdoor was Derrick Luckassen doorgeschoven naar het middenveld. Alireza Jahanbakhsh ontbrak helemaal in de selectie van John van den Brom.

De Iraniër was al niet helemaal fit teruggekeerd van zijn interlandwedstrijden en zou op de bank starten. Toen hij zaterdag ook nog eens te laat arriveerde bij de club, mocht hij een plekje zoeken op de tribune.

Terugspeelbal

FC Groningen miste de nog geschorste Bryan Linssen. De aanvaller was in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd dit seizoen tegen AZ verantwoordelijk voor een doelpunt en een assist. De ploeg van coach Ernest Faber won al negen wedstrijden op rij niet en loerde in Alkmaar vooral op de counter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het scheelde niet veel of de Groningers moesten meteen in de achtervolging. Een verkeerde terugspeelbal van Tom Hiariej werd onderschept door Ridgeciano Haps, maar diens voorzet bereikte geen medespeler.

Ook Stijn Wuytens en Dabney Dos Santos kregen in de openingsfase goede kansen, maar wisten die niet te benutten. Aan de andere kant moest doelman Tim Krul één keer redding brengen op een inzet van Mimoun Mahi.

Gevaarlijker

Sergio Padt zorgde ervoor dat Groningen met 0-0 de rust in kon bleef door vlak voor tijd schoten van Wuytens en Mats Seuntjens te keren. Na rust werd Groningen iets vaker gevaarlijk. Krul hield echter schoten van Bacuna en Mahi tegen. Een inzet van Ruben Jenssen in de rebound ging hoog over.

Met Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst voor Seuntjens en Fred Friday zocht Van den Brom alsnog naar de winnende goal. AZ kwam echter nauwelijks nog tot uitgespeelde kansen. Padt redde nog eens goed op schoten van Weghorst en Ron Vlaar, waardoor de wedstrijd eindigde met dezelfde stand als waarmee die begon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen