Alkmaars Theater De Vest na verbouwing toch 'groot genoeg'

Redacteur Alkmaar
Alkmaar

Geen 900 zoals begin 2011 nog de bedoeling was, maar 700 stoelen heeft het Alkmaarse Theater De Vest na de grondige verbouwing die komende maand start en in september wordt afgerond.

Is dat erg? Theaterdirecteur Peter Blaauboer vindt van niet. De rigoureuze verbouwing en uitbreiding met zo’n 200 stoelen werd destijds slechts twee weken voor uitvoering, door de nieuwe politieke meerderheid in de Alkmaarse raad geschrapt. Het werd allemaal te duur, was het argument. De Nederlandse theaterwereld stond op de achterste benen. De protesten stroomden binnen. Maar achteraf hoeft er wat Blaauboer betreft niet om de maatregel getreurd te worden. De vrees dat gerenommeerde artiesten voortaan Alkmaar links zouden laten liggen, bleek ongegrond. En tweehonderd stoelen extra lijkt inmiddels ook wat te veel van het goede. Die zijn lang niet altijd bij iedere voorstelling bezet.

,,In de huidige markt is 700 stoelen goed’’, zegt Blaauboer. ,,De trend van steeds grotere producties en steeds grotere zalen is voorbij. Jammer is het misschien wel dat het theater aan de buitenkant niet verandert. Het is in de loop van de afgelopen veertig jaar een samenraapsel van bouwstijlen geworden. De uitstraling is daardoor niet geweldig. Maar goed, het doel is nog zeker vijftien jaar met het bestaande gebouw verder te kunnen. Ik twijfel er niet aan of dat gaat lukken, na de aanstaande verbouwing.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.