Graag Gedaan vanaf najaar in de Zijpe

Harry de Jong
Callantsoog

Ook de Zijpe krijgt een Graag Gedaan. De door vrijwilligers gedragen hulporganisatie gaat 1 september van start vanuit Callantsoog.

Daarmee wordt de witte vlek die de Zijpe nog was binnen de fusiegemeente Schagen ingekleurd. Graag Gedaan biedt met een vrijwilligersnetwerk hulp aan ouderen bij kleine klusjes in en rond huis én als er vervoer nodig is bij bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek. Ook leggen vrijwilligers bezoekjes af aan ouderen.

De organisatie was al actief in de oude gemeenten Harenkarspel en Schagen. Op initiatief van Callantsoger Jan Vos ziet nu ook een Zijper afdeling het levenslicht. Vos heeft daarbij steun gekregen van onder meer Schager Graag-medewerksters, Wonen Plus Welzijn Schagen en enkele particulieren die zich inzetten voor het ouderenwelzijn.

Paulien Ras en Ria Komen gaan coördinerende taken, financiële administratie en telefoondiensten voor hun rekening nemen. De gemeente Schagen ondersteunt het project en stelt uit het ’potje’voor burgerinitiatieven 2500 gulden beschikbaar om de opstartkosten te betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.