Toch diploma-uitreiking volwassenenonderwijs Horizon College

alkmaar

Hoewel het onderzoek naar de examenfraude bij het volwassenenonderwijs van het Horizon College in Alkmaar nog loopt, zal op 14 juli de diploma-uitreiking plaatsvinden.

Leerlingen moeten voordat ze hun diploma in ontvangst nemen, een verklaring ondertekenen waarin ze verklaren dat ze niets met de fraude te maken hebben. Als die verklaring achteraf vals blijkt te zijn, wordt hun diploma ingetrokken. Het Horizon College heeft deze procedure met de Onderwijsinspectie afgesproken.

Wanneer het onderzoek naar de fraude zal zijn afgerond, kan de onderwijsinstelling niet zeggen. Nog deze hele week vinden gesprekken plaats met leerlingen om meer over de toedracht te weten te komen.

De school wil hierover nog steeds bijna niets kwijt. Alleen dat 'door een aantal leerlingen enkele opgaven van VAVO-schoolexamens onrechtmatig zijn verkregen'.

De fraude kwam vorige week, vlak voor de geplande diploma-uitreiking aan het licht. Zo'n vierhonderd leerlingen wachten daardoor op hun diploma danwel deelcertificaat.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.