Kortsluitinggevaar in Middenmeer: arbeidsmigranten koken op overloop

Martijn Gijsbertsen
Middenmeer

Bij een controle in Middenmeer op huisvesting en woonomstandigheden van Oost-Europese arbeidsmigranten is het interventieteam van Kompas Noordkop gestuit op overbewoning en gevaar op kortsluiting en brand.

In een woning op een bedrijventerrein troffen controleurs zeven Bulgaren en vier Polen aan, terwijl er volgens de regels maximaal zeven mensen mogen wonen. Drie Bulgaren bleken logees en waren op bezoek.

Verder bereidde het gezelschap maaltijden op de overloop, die als keuken werd gebruikt. Elektrische kookplaten, magnetrons en een tostiapparaat waren aangesloten op een stekkerdoos.

Ook op een recreatiepark in Schagerbrug en vakantiehuizen in Winkel, waar in totaal twintig buitenlandse seizoenarbeiders wonen, bleek het niet altijd even goed gesteld met de veiligheid: in diverse panden ontbraken rookmelders. De eigenaars is opgedragen die te plaatsen.

Van de in totaal 33 arbeidsmigranten die zijn gecontroleerd, bleken er vijftien niet te zijn ingeschreven bij de gemeente. Dat is ter plaatse gebeurd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.