Ilpendam gaat door in bekertoernooi; Beemster en EVC halen flink uit

Hans Swierstra
Purmerend

De voetballers van Ilpendam hebben de poulefase van het districtsbekertoernooi overleefd. Door een 1-4 overwinning op SDOB bekert de ploeg verder.

In deze poule komend maar drie clubs uit, zodat alles daar nu al beslist is.

Purmersteijn en Volendam-zaterdag speelden gelijk: 2-2. In de groep met alleen hoofd- en eersteklassers gaat behalve de poulewinnaar ook de nummer twee door naar de knock-outfase. Zowel Purmersteijn als Volendam maakt nog kans om het al geplaatste Hollandia te vergezellen.

Zondagderdeklasser Beemster belandde in de dubbele cijfers in het bekerduel met het zaterdagteam van TOB. De ploeg van coach Johan Rutz won met liefst 10-1.

In poule 48 moeten de Beemsterlingen vooralsnog hun meerdere erkennen in Wherevogels en het zaterdagelftal van Voorland, die gisteren gelijkspeelden (1-1).

EVC behaalde een klinkende 6-0 overwinning op Hellas Sport-zondag. Marken verloor in deze poule van Zaanlandia-zondag (2-3), dat inmiddels al twee keer won.

De Rijp keek tegen WMC in Heerhugowaard halverwege tegen een 4-1 achterstand aan, maar scoorde na de rust zes keer zonder nog een tegengoal te incasseren: 4-7. De Rijp is zaterdag bij winst in de uitwedstrijd tegen PSZ poulewinnaar.

In de groep van Monnickendam (5-1 verlies bij SVW’27) en het tweede zaterdagteam van Volendam (4-0 winst op KFC) kan het nog alle kanten op. Alle clubs hebben een keer verloren en een keer gewonnen.

Volendam-zondag heeft door 5-3 winst op Buiksloot nog het maximale aantal punten. Een gelijkspel tegen OSC volstaat zaterdag voor het bereiken van de volgende ronde.

IVV boekte een 4-6 overwinning op Kadoelen, maar Zilvermeeuwen heeft hier de beste papieren.

Graftdijk verloor van De Germaan (3-2). Kwadijk kwam door twee afgelastingen nog helemaal niet in actie in deze poule.

FC Purmerend, Purmerland en WBSV verloren alledrie hun duels en zijn een ronde voor het einde al uitgeschakeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.