Betty Bot gehuldigd na ruim vijftig jaar collecteren voor kankerbestrijding

Michiel Snik
Den Helder

Betty Bot is het boegbeeld van KWF Kankerbestrijding. Reden voor KWF en de gemeente om haar vandaag in het zonnetje te zetten.

De Nieuwediepse loopt al 52 jaar door Den Helder om te collecteren voor de kankerbestrijding en is daarnaast ook nog eens al 25 jaar penningmeester voor de Helderse afdeling van dezelfde organisatie. Loco-burgemeester Dirk Pastoor hing haar daarom een sjerp om en prees de inzet van Bot die behalve voor KWF ook voor andere vrijwilligersorganisaties actief is. Zo is zij ook presentator van de ziekenomroep van het Gemini. In 2011 is zij voor haar vrijwilligerswerk ook koninklijk onderscheiden.

Den Helder is zo’n 250 KWF-collectanten rijk en dat is in vergelijking met andere steden opvallend veel. ,,In Den Helder is het goed geregeld’’, vindt een woordvoerster van KWF. ,,Een collectant die al meer dan vijftig jaar voor KWF loopt is ook tamelijk uniek.’’

Jaarlijks krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. Omgerekend naar het aantal inwoners van Den Helder betekent dit dat ongeveer elke dag iemand in deze stad de diagnose kanker te horen krijgt.

Van 1 tot en met 6 september houdt KWF de landelijke collecteweek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.