Beverwijk voert gsm-parkeren in

Beverwijk voert gsm-parkeren in archieffoto HDC Media

Redacteur Kennemerland
BEVERWIJK

Maandag voert de gemeente Beverwijk het gsm-parkeren in. Wie zich daarvoor aanmeldt, hoeft nooit meer een parkeerkaartje te kopen.

Voor gsm-parkeren is een mobiele telefoon nodig. Het kan met elke mobiel.

Met een simpel mobieltje werkt het als volgt: je gaat op een betaalparkeerplaats staan, en gaat met de mobiel naar een parkeerautomaat. Daar staat een cijfercode op. Je belt één van de volgende bedrijven op: Yellowbrick, Park-Line of Parkmobile. Het bedrijf verzoekt je om de cijfercode van de parkeerpaal in te voeren met het numerieke toetsenbord van de telefoon. Ophangen. Klaar is kees.

Voor wie een smartphone heeft, is het nog makkelijker. Met een iPhone, een telefoon met Android of een BlackBerry kan via de downloadwinkel op het toestel een app worden geïnstalleerd waarmee men zich met een druk op het scherm kan aan- en afmelden op een parkeerplaats.

Wie wil meedoen aan gsm-parkeren moet zich van tevoren eerst aanmelden bij een van de drie parkeerbedrijven. Die brengen bovenop het normale parkeertarief een klein bedrag in rekening. In Dagblad Kennemerland morgen een overzicht van de tarieven en mogelijkheden van deze drie parkeerbedrijven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.