Nieuw Alkmaars kunstenfestival

Redacteur Alkmaar
Alkmaar

’Openminded’, gedurfd en kleurrijk: dat moet Kunstenfestival Fac worden. De eerste editie van deze ’opener’ van de zomer en afsluiting van het cultureel seizoen wordt van 13 tot en met 15 juli gehouden.

’Kunst’ vaart die dagen door de grachten van Alkmaar. Jong talent presenteert zich en er komt een grote centrale voorstelling ’Romeo en Julia/ Liefde in de stad’, waarin een verbinding tussen vechtsport en theater wordt gelegd. Deze voorstelling wordt gegeven van 5 tot en met 15 juli gehouden in en rond Noorder Arcade. Verder biedt Fac onder meer een ’kleding make-over’, een fototentoonstelling van Alkmaarse fotografen, muziek en een kinderprogramma.Professionals en amateurs werken samen in Fac en dan met name in de voorstelling Romeo en Julia/Liefde in de stad. De organisatie roept amateurdansers op zich te melden voor een auditie op 19 februari. Ook worden beoefenaars van ’martial arts’ (vechtsporten) gezocht. De eigentijdse versie van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in samenwerking met De Karavaan gespeeld. In de voorstelling is Romeo een vechtsporter en Julia een danseres.

Daarnaast wil Fac nog eens negen creatieve talenten inzetten. Die worden gezocht op het vlak van dans, theater, muziek, wetenschap, beeldende kunsten, schrijven en mode. Ze krijgen een werkplek in een van de culturele instellingen in Alkmaar, zoals het Stedelijk Museum, Theater de vest, Provadja, Hal 25, 072, de Grote Kerk, het regionaal archief, het MCA, de Kunstuitleen en Artiance. Met een coach en een werkbudget moet een presentatie in elkaar worden gezet die drie dagen deel uitmaakt van het programma van Fac.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.