Gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Hoorn

Gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Hoorn. Foto's: DNP.NU

Gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Hoorn. Foto's: DNP.NU

1 / 6
Medewerker Internet
Hoorn

Zaterdagavond is de brandweer gealarmeerd voor een meting in een woning aan het Oostereiland in Hoorn. De brandweer heeft in de woning een hoge concentratie koolmonoxide gemeten.

Tijdens het betreden van de woning gingen de meters direct in alarm. In de woning waren vier volwassenen en twee kinderen aanwezig. Aangezien deze allemaal koolmonoxide hebben ingeademd zijn zij door meerdere ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Koolmonoxide is een gevaarlijke stof die vrijkomt bij bijvoorbeeld een niet goed functionerende cv-toestel. Het wordt 250 maal sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Hierdoor ontstaan lichamelijke klachten zoals lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, verward en/of slaperig zijn en u kan een versnelde hartslag krijgen. Koolmonoxide is een kleur- reukloos gas.

In de woning en de naastgelegen woningen zijn door de brandweer metingen gedaan en er is geventileerd. De cv-ketel in de woning is buiten bedrijf gesteld. De brandweer adviseert om in de woning rookmelders en ook koolmonoxidemelders te plaatsen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen