Kras/Volendam baalt van WK touwtrekken, waarvan het zelf mede-organisator is

Zaalhandbal

Als het aan Kras/Volendam-trainer Mark Schmetz ligt heeft de aanwezigheid van de mondiale trouwtrekwereld in Volendam een eenmalig karakter.

De handballers konden zich niet optimaal voorbereiden op de uitwedstrijd van zaterdag tegen Hurry Up. En dat was terug te zien in de score: 35-29.Door de touwtrek-invasie in het vissersdorp moest Volendam uitwijken naar Amsterdam, Oosthuizen en de plaatselijke Seinpaal. Hiermee sneed de handbalclub, die mede-organisator is van het WK, zichzelf in de vingers. ,,Ik wil de nederlaag niet wijten aan het WK. Maar we konden ons niet optimaal voorbereiden”, vertelt Schmetz. ,,Het is geweldig dat de club zo’n evenement naar Volendam heeft kunnen halen, maar er is te weinig nagedacht over het handbalgedeelte. En daar gaat het natuurlijk wel om.”

Net als vorige week tegen Tachos stond Volendam tegen Hurry Up in verdedigend opzicht niet helemaal lekker. Daarnaast miste het in de aanval te veel schoten. De bezoekers hadden geen antwoord op het fysieke spel van Zwartemeerders. Binnen het kwartier keken de oranjehemden tegen een 10-6 achterstand aan. Met rust was de marge nog maar één: 15-14.

Na de pauze ging het niet veel beter. Volendam zag het gat groeien naar vijf (25-20) en in de slotfase zelfs naar 32-25. Hier werd nog een puntje van afgesnoept, met 35-29 als eindstand. Geert Hinskens was met zeven doelpunten de trefzekerste Volendammer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.