Automatisch strak gazon

© HSPublicity

Vanaf het voorjaar moet je het gras netjes bijhouden. Gras maaien zonder zelf de handen uit de mouwen te steken? Gardena introduceert in 2012 de Robotmaaier R40Li. Het is een innovatieve grasmaaier die uit zichzelf het gazon maait, ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

De nieuwe robotmaaier heeft vlijmscherpe messen die voor een zeer zuivere snit zorgen. De maaier is niet ingesteld op rechte maaibanen maar gebruikt dagelijks een eigen ‘routeplanner’. Met de bijgeleverde begrenzingskabel bepaal je eenvoudig het ‘werkterrein’ van de maaier. Je kunt de maaier zowel ’s nachts als overdag zijn werk laten doen, hij maakt nauwelijks geluid. Daarbij is de robotmaaier zeer veilig. Wanneer hij opgetild wordt, schakelt hij automatisch uit.

De robotmaaier rijdt moeiteloos om obstakels heen en zelfs een helling tot 25 procent is geen probleem. De maaier werkt op een lithium-ion-accu die op ieder moment opgeladen kan worden. Ook dat gaat automatisch want om nieuwe energie in te slaan rijdt de robotmaaier zelf naar het oplaadstation.

Bij iedere maaibeurt versnippert de robotmaaier het gras en laat de resten achter op het gazon. Deze zogenoemde fijne mulch geeft vervolgens voeding aan het gazon. Daarmee zorgt de robotmaaier voor een mooie, dichte grasmat en krijgt het gazon minder snel last van mos en onkruid.

De robotmaaier R40Li is verkrijgbaar voor 1.349 euro. Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.gardena.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.