Sterkste man Peter Baltus tilt bestelauto op die vrouw overreed in Nibbixwoud

Sterkste man Peter Baltus tilt bestelauto op die vrouw overreed in Nibbixwoud. Foto: DNP.NU/ Lorenzo Derksen

Sterkste man Peter Baltus tilt bestelauto op die vrouw overreed in Nibbixwoud. Foto: DNP.NU/ Lorenzo Derksen

Janneke van Beusekom
nibbixwoud

,,Ik hoop dat ik haar leven gered heb'', zegt Peter Baltus. Baltus, de Sterkste man van Nederland in 2003, tilde gisteren in Nibbixwoud een auto op die een vrouw had overreden. Daardoor kon de vrouw onder de auto vandaan worden gehaald.

Peter Baltus zat gistermiddag in zijn auto op het parkeerterrein van Albert Heijn aan het Ganker in Nibbixwoud. ,,Mijn vrouw was een boodschap aan het doen. Ik zat op haar te wachten'', vertelt Baltus over het ongeluk.

,,Ineens komt er een blauwe bestelauto van Albert Heijn achteruit rijden. Ik zag een vrouw lopen. Ik denk: 'Dit gaat niet goed'. Zij werd in haar rug aangereden en viel schuin voorover op de grond. De auto reed over haar heen.''

,,Ik gaf een schreeuw. Ik dacht: 'Daar wordt iemand doodgereden'.'' Baltus vertelt het zoals hij het ook al aan de politie heeft verteld en aan vrienden en bekenden. Wat vervolgens gebeurde voltrok zich naar Peters zeggen in nauwelijks een minuut.

,,Ik rende meteen mijn auto uit. Samen met een buurman uit Sijbekarspel die ook op het parkeerterrein stond, tilden we - zonder dat woorden nodig waren - de auto op.''

Het volledige verhaal staat in Dagblad voor West-Friesland van 23 januari.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen