Blijdschap om voortbestaan Wormerveerse Lorzie

3D kaarten maken. Alle activiteiten die in het buurthuis worden gedaan, blijven voorlopig bestaan. archieffoto

Joëlla Angenent
Wormerveer

Zowel Stichting Bewonersinitiatief Buurtcentrum Wormerveer als wethouder Rita Visscher zijn erg blij met de zelfstandige doorstart van buurthuis De Lorzie in Wormerveer.

De Lorzie moet, net als alle andere buurthuizen in de gemeente Zaanstad, per 1 januari 2015 zelfstandig verder. Een groep actieve Wormerveerders, verenigd in Stichting Bewonersinitiatief Buurtcentrum Wormerveer, ging daarom in gesprek met de gemeente over overname van het beheer.

De Hen: ,,Eind juli hoorden we opeens dat de gemeente al een overeenkomst had gesloten met het cursusbureau van Evean over de cursussen die sinds juli in De Lorzie gegeven worden. Wij als stichting zouden niets te zeggen krijgen over de voorwaarden en de huuropbrengsten. Vooral hierover hebben we woensdag flink onderhandeld.’’ Uiteindelijk zijn beide partijen overeen gekomen dat de stichting de tijdstippen en dagen van de cursussen mag bepalen en de gebruiksvoorschriften van de ruimten waarin ze worden gegeven. Ook zijn er afspraken gemaakt over de huren. ,,Hier zijn we erg tevreden mee. Een andere voorwaarde voor ons was dat de gemeente zou garanderen dat er ons na 1 januari een gelijkwaardige locatie in Wormerveer wordt aangeboden zodat we niet op straat komen te staan.’’

Ook wethouder Visscher is tevreden: ,,Het is fantastisch dat het toch is gelukt. Wormerveer heeft zo’n betrokken groep bewoners. Dat is hartverwarmend om te zien.’’ Over wat er na 1 januari met De Lorzie gaat gebeuren kan de wethouder nog weinig zeggen. ,,Daarover zijn we nog volop in onderhandeling’’, aldus Visscher.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.